De online opbodveiling

Hoe werkt een opbodveiling? Bij BCA worden de meeste auto’s per opbod verkocht. De auto’s staan een aantal dagen in de online autoveiling. Wanneer u zich ingelogd heeft bij BCA , kunt u direct meebieden op deze voertuigen. U ziet direct wat het hoogste bod is en kunt desgewenst uw bod verhogen. Ook kunt u een biedagent inschakelen: dit is een mogelijkheid om toch te bieden zonder dat u steeds online bent.

De veiling sluit met de “last minute bid” methode. Vanaf de aangegeven tijd opent het last minute bid platform boven aan de veilingpagina. Op volgorde van de kavelnummers sluiten hier de kavels. Wordt er op een auto geboden in de laatste 15 seconden? Dan wordt de termijn met 20 seconden verlengd. Wanneer u het hoogste bod heeft wordt de rand om het kavel groen. De rand wordt rood als u bent overboden. De indicatiebalk geeft aan of de minimale prijs (limietprijs) is bereikt. Wanneer deze is bereikt verschijnt er een finishvlag.

Naast de opbodveiling, kent BCA ook online hamerveilingen. Bij deze vorm van veiling wordt er voorafgaand aan de hamerveiling een kavellijst verstuurd per e-mail. Hierop staan alle aangeboden kavels weergegeven met de bijbehorende inzetprijzen. Deze inzetprijzen geven aan met welke beginprijzen de online hamerveiling start. Vanaf dit inzetbedrag worden de bedragen eerst VERLAAGD tot iemand biedt. Hierna worden de bedragen verhoogd totdat het bieden tussen de desbetreffende bieders stopt. Meer informatie over de online hamerveilingen vindt u hier.