Diensten van BCA

Gratis-aanmelden+tekst-1Met BCA heeft u een ervaren en kundige partner in remarketing. Al 70 jaar is BCA Autoveiling dé betrouwbare partner voor de remarketing van gebruikte voertuigen. Zoals u wellicht weet, is BCA marktleider in Nederland en Europa op het gebied van autoveilingen. Hieruit blijkt dat veel van onze klanten zich zeker geholpen weten met onze werkwijze, waarmee zij op hun beurt meer winst weten te behalen met het vermarkten van gebruikte voertuigen. Voor zowel de verkopende als de kopende partij biedt BCA aantrekkelijke diensten. BCA adviseert en begeleidt u bij het digitaliseren en optimaliseren van het remarketingproces. Met de online remarketingsoftware AutoBLOX, de apps voor taxatie en inspectie en de autoveiling-app, ondersteunen wij u in het gehele remarketingproces, vanaf taxatie tot en met verkoop.

BCA biedt een scala aan diensten. Uw auto’s kunnen worden geïnspecteerd, getaxeerd en geplaatst in één van de  autoveilingen. Winstgevend. En altijd met persoonlijke aandacht.

BCA heeft een enorme kopergroep uit heel Europa. Van open tot gesloten veilingen en van bedrijfswagenveiling tot low-budget en exportveilingen, u vindt het bij BCA. Op basis van de online remarketingsoftware AutoBLOX, een ontwikkeling van BCA, organiseert BCA gesloten autoveilingen, open autoveilingen en levert ze remarketingplatforms voor meerdere importeurs en dealergroepen, waaronder Peugeot, Citroen, Fiat Group, BMW en de Bochane Groep. Door de unieke koppeling met Autotelex kunnen kopers eenvoudig voertuigen bekijken en vergelijken. De veiling vindt plaats met volledige concurrentie en de opbrengsten zijn hoog.  BCA  staat voor een transparant en inzichtelijk in- en verkoopproces.

Wilt u meer weten over onze diensten? Neem dan contact met ons op: 0342 40 45 40 of meld u direct gratis aan bij BCA.


De 4 belangrijkste diensten van BCA

Auto Inspectie

Onze auto-inspecteurs kunnen op elke locatie een auto inspecteren met behulp van de mobiele inspectie app. Deze hebben zij beschikbaar op hun Android smartphone. De app is verbonden met het AutoBLOX systeem waardoor gegevens direct worden doorgezet.Lees verder over autoinspectie

Auto Rapportage

Van  ieder voertuig wordt na inspectie een uitgebreid inspectierapport gemaakt waarin de fysieke staat van het voertuig wordt vastgelegd. De rapportage omvat alle gegevens en is ondersteund met foto’s. Het autorapport is 24/7 zichtbaar op onze website.Lees verder over autorapportage

Auto Taxeren

Voordat een voertuig in de veiling wordt geplaatst, wordt het voertuig getaxeerd door onze veilingmeesters. Tevens wordt het voertuig vergeleken met eerder geveilde vergelijkbare voertuigen. Samen met u bepaalt de veilingmeester de limietprijs. Lees verder over autotaxeren

Online veilingen

BCA biedt wekelijks ruim 20 (online) autoveilingen op 2 platformen. Op het Europese platform van BCA zijn alle veilingen beschikbaar in Europa. Daarnaast organiseert BCA  besloten veilingen voor een groot aantal importeurs en dealergroepen. Lees verder over autoveilen

Overige diensten en services van BCA

BCA is marktleider op het gebied van autoveilingen en biedt de automotive sector een dienstenpakket dat veel verder gaat dan autoveilingen alleen. BCA biedt u complete remarketing in het gebruikte wagensegment.

Met de online remarketingsoftware AutoBLOX, helpen wij u bij het digitaliseren van uw gehele remarketingproces. Autoblox is dé methode om efficiënter om te gaan met gebruikte auto’s. De software is ontwikkeld om alle processen rondom handling, logistiek, inkoop en verkoop efficiënt en inzichtelijk te maken binnen uw gehele organisatie. Het resultaat? Maximaal remarketingrendement.

Naast online autoveilingen biedt BCA u tevens de mogelijkheid auto’s te veilen middels een fysieke autoveiling. De fysieke, oftewel live autoveiling, vindt plaats in Barneveld of exclusief op een door u te bepalen locatie. Deze veiling ervaring zorgt ervoor dat de veiling wordt gekenmerkt door een hoge opbrengst en bovendien een gezellige dag met uw klanten. Een live autoveiling is een feestelijke aangelegenheid die uw klanten zich zullen blijven herinneren.

In samenwerking met VWE Voertuiginformatie en -documentatie en het Duitse Auktion & Markt biedt BCA Autoveilingen een uniek exportconcept aan. Voor personenauto’s die na 15 oktober 2006 zijn geregistreerd kan de rest-BPM worden gevorderd als deze auto’s worden geëxporteerd. Bij een groot aantal voertuigen levert dit in het geval van export een hogere opbrengst op. BCA  biedt u hiervoor de mogelijkheid met behulp van onze exportveilingen.

BCA is het eerste veilinghuis in Nederland met een mobiele autoveiling app voor de automotive sector. Met de applicatie breidt BCA haar dienstverlening uit en biedt relaties hiermee de mogelijkheid om auto’s te kopen via een smartphone. Het wordt op deze manier mogelijk om uzelf te mobiliseren binnen de B2B-markt en 24/7 gebruik te maken van de diensten van BCA. U kunt app kosteloos downloaden in zowel de App Store als Google Play.

Indien een verkopende partij ervoor kiest om gebruik te maken van één van de opslagterreinen van BCA wordt er in de meeste gevallen gekozen voor het uitvoeren van reconditioning. Dit betekent dat de auto wordt schoongemaakt en bijvoorbeeld alle autolease-kenmerken worden verwijderd. Dit gebeurt onder andere op opslagterreinen van BCA in Barneveld en Oosterhout en voordat de verkoop plaatsvindt op één van de veilingen.

Zodra een auto is verkocht, op één van de veilingen van BCA, kan deze naar de desbetreffende koper worden getransporteerd. Hiervoor heeft BCA een samenwerking gesloten met Logicx. Logicx is de vaste transporteur van BCA en is expert op het gebied van autotransport. Daarnaast bezit Logicx Transport over een groot netwerk binnen Europa als het gaat om autotransport. Dit maakt het mogelijk om auto’s binnen Europa te kunnen transporteren.