De online hamerveiling

Hoe werkt een online hamerveiling? Voorafgaand aan de hamerveiling wordt er door BCA een kavellijst verstuurd per e-mail. Op deze kavellijst staan de diverse aangeboden kavels en worden er inzetprijzen getoond. Deze inzetprijzen zijn de beginprijzen waarop de hamerveiling start. Vanaf dit inzetbedrag gaan de bedragen eerst naar BENEDEN tot iemand in het land biedt op een bepaald bedrag wat het scherm laat zien. Hierna gaan we weer omhoog net zolang tot het bieden tussen u en uw collega’s stopt.

Aan het einde van de biedronde zijn er twee mogelijkheden t.w.

  • De auto is verkocht onder voorbehoud. Dit betekent dat de minimale prijs niet is gehaald. Er zal verder onderhandeld moeten worden door de veilingmeester of koper en inbrenger tot elkaar kunnen komen
  • De auto is verkocht omdat deze boven de minimale (limiet)prijs is gekomen.

Gedurende de online hamerveiling zal de veilingmeester alles in de gaten houden, ook kunt u tijdens de hamerveiling contact opnemen met de veilingmeester.

 

 

Biedagent instellen

Een online hamerveiling speelt zich af in een uur tijd. Het kost u dus maar beperkte tijd om te bieden en te kopen. Mocht u toch geen tijd hebben om achter de computer te zitten en het biedproces in de gaten te houden dan is de biedagent een uitkomst. De biedagent kan door u als koper worden ingesteld om een bod namens u uit te voeren door de computer. De veilingmeester heeft geen wetenschap wie en voor hoeveel er een biedagent wordt ingesteld.

Direct naar