Sinds eind 2013 is BCA Autoveilingen met haar online veilingen en veilingplatform onderdeel van BCA. Inmiddels zijn de interne werkwijzen van beide labels grotendeels geïntegreerd en loopt de samenwerking soepel. Om alle kopende en verkopende relaties in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn is besloten een gezamenlijke volgende stap te zetten in de samenwerking tussen de beide labels: BCA Autoveilingen gaat in naam verder als BCA vanaf 1 april 2017.

Met de overname van BCA Autoveilingen in 2013 werd BCA marktleider in Nederland. En dat is zij nog steeds op het gebied van veilen van gebruikte voertuigen. BCA is als veilinghuis, met een beursgenoteerde moeder in UK en veilingen in acht Europese landen, ook marktleider in Europa.

Remarketing wordt steeds internationaler; een Europese marktplaats voor gebruikte voertuigen is, mede door de snelle opkomst van online autoveilingen, niet iets nieuws. Het bundelen van krachten over alle Europese landen is daarmee een logische stap voor BCA.

Ook de relaties van BCA Autoveilingen hebben de wens om buiten de Nederlandse landgrenzen te kunnen kopen en/of verkopen. “Als er tekort is aan gewilde voertuigen in Nederland, gaan onze kopers zoeken naar alternatieven over de grens, dat is logisch”, stelt Hans Kieft, directeur van BCA Autoveilingen. “Vanuit de verkopende klant is zaken doen over de grens ook zinvol; sommige auto’s leveren nu eenmaal meer op in een ander land dan in Nederland. En een optimale bedrijfsopbrengst realiseren voor onze klanten is waar wij voor staan”. Om die reden wil BCA Autoveilingen zeker meeliften op de Europese marktplaats van BCA.

“De naam BCA is internationaal, in Europa, al bekend en heeft een goed imago als veilinghuis voor gebruikte voertuigen. BCA Autoveilingen heeft haar goede naam en positie uitsluitend in Nederland. Er is dan nog een behoorlijke brug te slaan als we met het BCA Autoveilingen-label Europa willen veroveren”, aldus Iede Aukema, directeur BCA. Beide labels denken daarom de zakelijke belangen van de BCA Autoveilingen-relaties het best te kunnen blijven behartigen door BCA Autoveilingen in naam door te laten gaan als BCA.

In de afgelopen jaren na de overname van BCA Autoveilingen door BCA is de samenwerking tussen de beide labels inniger geworden. De operationele processen zijn waar mogelijk geharmoniseerd en worden aangestuurd vanuit hetzelfde workflow systeem, Autoblox. Sinds maart 2016 zijn alle medewerkers ook werkzaam in één pand, het pand van BCA in Barneveld. In de groei die de samenwerking tussen de beide labels al heeft doorgemaakt is het verder samengaan onder één naam niet een vreemde sprong: per 1 april 2017 zal BCA Autoveilingen verder groeien als BCA!