BCA streeft ernaar om een helder en transparant veilingplatform aan te bieden. Op deze pagina vindt u een overzicht van de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op, onze deskundige medewerkers helpen u graag.

Auto kopen


Hoe koop ik een auto in de online autoveilingen?

Onder ‘Nu in de verkoop’ vindt u de aangeboden auto’s waar u op kunt bieden. Biedt u graag mee op uw mobiele telefoon? Download dan de AutoBlox Bied-app.

U kunt de auto van uw keuze op drie manieren bekijken en kopen:

1. Overzicht van veilingen: Bij BCA  worden auto’s per opbod verkocht.  In de autoveiling agenda staat aangegeven wanneer een autoveiling plaatsvindt.

2. Veiling: Hier staan auto’s een aantal dagen in. U kunt direct een bod uitbrengen. U ziet gelijk wat het hoogste bod is en kunt desgewenst uw bod verhogen. Ook kunt u een biedagent inschakelen: dit is een mogelijkheid om toch te bieden zonder dat u steeds online bent. De veiling sluit met de “last minute bid”. Vanaf de aangegeven tijd opent het last minute bid platform boven aan de veilingpagina.Op volgorde van de kavelnummers sluiten hier de kavels. Wordt op een auto geboden in de laatste 15 seconden, dan wordt de termijn met 20 seconden verlengd. Wanneer u het hoogste bod heeft wordt de rand groen. De rand wordt rood als u bent overboden. De indicatiebalk geeft aan of de minimale prijs is bereikt. Wanneer deze is bereikt verschijnt er een finishvlag.

3. Hamerveiling: Een hamerveiling start op een vast tijdstip. De auto’s worden per stuk geveild. Meebieden? Op het starttijdstip van een veiling klikt u op START VEILING en ziet u de veiling . Het veilen van een auto duurt maximaal 3 minuten. U kunt het gevraagde bedrag bieden door op de biedknop te klikken. Met rood of groen  ziet u of u het hoogste bod heeft op dat moment. Biedingen en prijzen op auto’s zijn altijd inclusief BTW (tenzij anders aangegeven). Voor grijs kenteken geldt dat de geboden prijs exclusief BTW is.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?
Wordt u een auto gegund? Dan komt deze op de status “Betalingen” te staan. Door op het factuurbedrag te drukken  ziet u exact wat u dient te betalen en aan welke partij. Ook ontvangt u een factuur per mail zodat u deze direct kunt printen en betalen. U dient gekochte auto’s binnen 48 uur na toewijzing te betalen. Bekijk ook de tarieven van BCA Autoveiling
Transport
Direct nadat wij u betaling hebben ontvangen, geven wij opdracht tot transport. Wij streven er naar om uw auto altijd binnen 5 werkdagen te leveren.
BCA garantie/reclameren
Mocht u onverhoopt onvolkomenheden aantreffen tussen het voertuigrapport en de door u aangekochte auto, dan kunt u dit melden via [email protected] U kunt dan kiezen uit twee opties:
•    U retourneert de auto kosteloos. U levert de auto en de bijbehorende kentekencodes bij ons in, waarna u het aankoopbedrag en de koperskosten van BCA Autoveilingen gecrediteerd krijgt.
•    U houdt de auto en neemt eventuele kosten voor uw eigen risico.

Wilt u de auto retourneren? Dan gelden de volgende spelregels:
•    Uw klacht moet binnen 48 uur na aflevering door onze transporteur door uzelf schriftelijk zijn aangemeld.
•    U mag maximaal 50 kilometer met het voertuig hebben gereden.
•    U mag geen reparaties aan het voertuig hebben uitgevoerd.
•    Indien het voertuig niet meer in uw bedrijfsvoorraad staat en/of verkocht is aan derden, kunnen wij de reclamatie niet meer in behandeling nemen.
•    Het voertuig dient in dezelfde staat als bij aflevering aan u weer bij BCA Autoveiling (Locatie Barneveld) ingeleverd te worden.

Kentekenpapieren
Na ontvangst van uw betaling versturen wij u het overschrijvingsbewijs per post zodat u het voertuig kunt vrijwaren. Nadat wij uw vrijwaring hebben ontvangen versturen wij deel I aan u. Voor het versturen van het kentekenbewijs zijn wij ook afhankelijk van de inbrenger. Gebruikelijk is het kenteken binnen 5 werkdagen na verkoop bij u.
Hoe stel ik een biedagent in?

Heeft u op het tijdstip van de autoveiling geen tijd om het biedproces in de gaten te houden? Geen probleem, een biedagent biedt uitkomst. De biedagent kan door u als koper worden ingesteld om een bod namens u uit te voeren door de computer. U stelt een biedagent in door op het woord ‘Biedagent’ te klikken naast de auto van uw keuze. Vervolgens kunt u het bedrag invullen dat u maximaal wilt bieden. De biedagent biedt automatisch tot aan het bedrag wat u heeft ingevuld.

Auto verkopen


Hoe verkoop ik een auto in de online autoveiling?
1- Bellen, 2- Autoinspectie, 3- Autoveiling

1. Wanneer u een auto wilt verkopen kunt u contact opnemen met BCA. Onze medewerkers leggen u precies uit wat de vervolgstappen zijn
2. Uw auto wordt op locatie geïnspecteerd door één van onze ervaren inspecteurs. Hierbij wordt er een gedetailleerd autoinspectierapport opgesteld met duidelijke foto’s.
3. Nadat de inspecteur alle gegevens van de auto in het rapport heeft geplaatst, is het voertuig klaar om in een van onze veilingen geplaatst te worden. Samen met u bepalen we de minimale verkoopprijs en in welke autoveiling het voertuig wordt aangeboden.

Tarieven
De kosten voor het verkopen van voertuigen op de online autoveilingen van BCA  vindt u op de tarievenpagina.
In welke autoveilingen kan ik mijn auto verkopen?
Na de auto inspectie bepaalt BCA Autoveilingen samen met u in welke autoveiling uw voertuig komt te staan. Bekijk de autoveiling agenda om te zien welke autoveilingen voor u interessant zijn.
Hoe gaat een auto-inspectie in zijn werk?
 Voor een online autoveiling zijn goede autorapporten noodzakelijk. BCA Autoveilingen online autoveilingen verzorgt autoinspecties en inspectierapporten op eigen locaties en op uw eigen locatie. Alle autoinspecties worden door met name eigen werknemers uitgevoerd, dit komt de consistentie van rapporten ten goede. Autoinspecties zijn belangrijk om een goed beeld te krijgen van de te verkopen auto. Een goed autoinspectierapport kan ook dienen voor de afrekening met leaserijders die hun auto inleveren.

Wilt u  één of meerdere voertuigen door BCA laten inspecteren? Neem dan contact met ons op voor een afspraak.  De inspecteur geeft de fysieke staat van een auto weer in een gedetailleerd inspectierapport. Tevens worden er foto’s gemaakt ter ondersteuning van het inspectierapport. Daarna zal er in overleg met u bepaald worden in welke autoveiling de auto terechtkomt.

 Account


Gratis aanmelden
U kunt zich gratis aanmelden bij BCA op het AutoBlox platform en/of op ons Europese platform
Wachtwoord vergeten?
Bent u uw wachtwoord vergeten? U kunt hier een nieuw wachtwoord aanvragen.
Overig


Hoe neem ik contact op met medewerkers van BCA Autoveilingen?
Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers.

BCA Autoveilingen Online Autoveilingen
De Landweer 4
3771 LN Barneveld
0342 – 40 45 40

Naamswijziging BCA Autoveiling

Wat gebeurt er met de website?
Die blijft voorlopig zoals hij is en komt per 1 mei a.s. in een BCA-jasje qua look&feel. Op termijn zullen de veilingen overgezet worden naar het BCA-platform en de BCA website en zal de website van BCA Autoveilingen verdwijnen.
Waar kan ik dan meebieden in de BCA veilingen?
Tot 1 mei a.s. gewoon op de voor u bekende website, via het Autoblox-platform. Op termijn gaan de huidige veilingen over in BCA veilingen, waarop u via het BCA platform kunt meebieden op de voertuigen. Hierover zullen wij u tijdig en uitgebreid informeren. 
Wat gebeurt er met AutoBlox?
Dat blijft. Intern is het ons operationele systeem. Extern blijft het als zelfstandig product bestaan voor de Autoblox (huidige en nieuwe) klanten en voor de inbrengers. Omdat BCA binnen Europa met het BCA veilinginformatiesysteem, Western AIS, gaat werken is aansluiting van Autoblox op dit systeem belangrijk. Streven is om minimaal eenzelfde niveau van dienstverlening als nu te kunnen blijven bieden. Kopers bieden en kopen op termijn uitsluitend op het BCA PEEP platform, waarmee ze toegang hebben tot alle BCA Europese autoveilingen.
Blijft de kenmerkende mobiele inspectie van BCA bestaan?
Ja, de verkopende klant heeft de keuze: of ze houden de auto’s op eigen terrein en wij inspecteren op locatie óf ze willen de auto zo snel mogelijk van de dam en transporteren hem naar Barneveld. In dat geval wordt de inspectie hier uitgevoerd door onze auto-inspecteurs.
Maar BCA veilt toch alleen fysiek in Barneveld, moet ik dan mijn te verkopen voertuigen naar Barneveld toe transporteren?
Nee, de verkopende klant heeft de keuze: of ze houden de auto’s op eigen terrein en wij inspecteren op locatie óf ze willen de auto zo snel mogelijk van de dam en transporteren hem naar Barneveld. In dat geval wordt de inspectie hier uitgevoerd door onze auto-inspecteurs.
Maar BCA veilt toch alleen fysiek in Barneveld, moet ik daar dan heen om voertuigen te kopen?
Nee, BCA veilt ook online èn u kunt ook nu altijd al live online meebieden met de fysieke veilingen. In de loop van het komende jaar, zullen ook BCA veilingen steeds meer alleen online gaan. Echter, omdat BCA het plezier van haar klanten bij fysieke veilingen niet helemaal kwijt wil, zal een beperkt aantal voertuigen nog wel ook fysiek geveild worden. Daarnaast blijven de themaveilingen bestaan, zoals de Klassiekerveiling of de Megaveiling. Een spectakel waar zowel verkopende als kopende klanten een dag komen genieten!
Wat gebeurt er met de huidige veilingen en de veilingkalender?
Die zal langzaam worden samengevoegd met de veilingkalender van BCA. Om voor de kopers (en inbrengers) duidelijk te maken welke soort auto in welke veiling staat, wordt er in de tijd, in samenwerking tussen alle Europese landen, een voor iedereen herkenbare segmentatie van veilingen gemaakt. Zo is er later in alle landen bijvoorbeeld een ‘young cars’-veiling. De criteria waaraan de auto’s in deze veiling moeten voldoen, wordt ook over alle landen hetzelfde. Hieruit volgt dan te zijner tijd een aangepaste veilingkalender.