hamerZoals u van BCA Autoveilingen gewend bent, is onze dienstverlening klantgericht en transparant. Om onze dienstverlening aan u verder te optimaliseren, voeren wij regelmatig verbeteringen in onze systemen door.

Een belangrijke pijler voor transparantie in onze dienstverlening vormt een actuele versie van de Algemene Voorwaarden. De afgelopen periode hebben wij veel aandacht besteed aan het aanpassen van de bestaande voorwaarden naar de actuele wet- en regelgeving. Naar aanleiding daarvan treft u hier een herziene versie van de Algemene Voorwaarden aan. Naast de formeel juridische Algemene Voorwaarden, treft u hier ook het document “Procedure en Inbrengvoorwaarden” aan. In dit document staan de belangrijkste bepalingen in minder juridische taal.

Met ingang van 16 juni 2016 baseren wij onze dienstverlening volledig op deze nieuwe Algemene Voorwaarden. Dit betekent dat alle voertuigen die op of na 1 mei 2016 geveild worden, onder deze nieuwe voorwaarden vallen.

Hoe accepteert u de nieuwe Algemene Voorwaarden?

Iedereen die op of na 16 juni 2016 voor de eerste keer inlogt op de website van BCA Autoveilingen/AutoBlox krijgt een pop-up scherm te zien, waarbij het akkoord gaan met de nieuwe Algemene Voorwaarden aangevinkt moet worden. Het akkoord is nodig om in te kunnen loggen. Het pop-up scherm laat tevens een link naar de actuele Algemene Voorwaarden zien, zodat u de tekst ook nogmaals na kunt lezen.

Belangrijk om te weten bij het accepteren van de Algemene Voorwaarden:

  • Van alle gebruikers die aan uw organisatie gekoppeld zijn, veronderstellen wij dat zij namens uw organisatie bevoegd te zijn tot het doen van handelingen in ons platform. Dit betekent dat iedere actieve gebruiker namens uw bedrijf de Algemene Voorwaarden accepteert;
  • Indien de gebruiker de voorwaarden accepteert voor een bedrijf dat als Moeder in een moeder-dochter constructie gedefinieerd is, zijn ook voor het dochterbedrijf/de dochterbedrijven deze voorwaarden geaccepteerd. Dit betekent dat hij/zij dan ook de handelingen die hij/zij voor de moeder kan uitvoeren, ook bij de dochterbedrijven kan doen.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met uw accountmanager. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de afdeling Operations. Wij staan u graag te woord via 088 – 540 38 95. Mailen kan vanzelfsprekend ook: info@fleetselect.nl.